In gebed schuilt een enorme kracht. Maarten Luther vergeleek gebeden zelfs met bommen. Hij zei: “Gebed is het grof geschut van christenen waarmee zij de hemel bombarderen."
De kracht van het gebed
In de Bijbel zie je ook hoe enorm krachtig het gebed is. In Handelingen 1:14 staat dat de discipelen samen bidden, smeken en niet opgeven. Wat gebeurt er daarna? Ze ontvangen de Heilige Geest en ‘heilig lef’ om te getuigen, zoals de Heere Jezus had beloofd (Handelingen 1:8). Ineens durven ze vrijuit te spreken over de opgestane Christus. Ze kunnen hun mond er niet over houden. De Geest geeft je moed en vrijmoedigheid.
In het grensgebied van Kenia en Oeganda was eens een zendeling op weg om het Evangelie te gaan verkondigen. Maar plotseling werd hij omringd door een bende rovers. Die rovers zetten een geweer tegen zijn hoofd. “Mag ik eerst nog mijn laatste gebed doen?” vroeg de zendeling aan de rovers. Het mocht. Hij deed het hardop, zodat iedereen het kon horen. Hij bad voor zichzelf, maar ook om vergeving voor de mannen die hem wilden neerschieten.
Langzaamaan verdwenen de geweren. De bendeleden gingen vragen stellen. De zendeling begon te vertellen over de Heere Jezus. Een paar bendeleden wilden zelfs met de zendeling bidden en kwamen tot geloof.